perjantai 17. toukokuuta 2013

Ammatilliset opeopiskelijat mobiilikartalle


Opettajan arki ja työnkuva on muuttunut entistä digitaalisemmaksi. Tulevaisuuden ammatilliselta opettajalta odotetaan valmiuksia myös mobiilioppimisen menetelmien ja käytäntöjen hallintaan. Mobiilisti-hanke päätti kerralla laittaa ammattillisten opettajaopintojen opiskelijat ‘mobiilikartalle’ ja järjesti HAMK AOKK:lla kevään aikana kolmeen otteeseen tietoiskutyyppisiä käytännön koulutustilaisuuksia. Osallistujia päivien aikana oli lähes 200 ammatillista opettajaopiskelijaa.Opiskelijoille tarjottiin neljällä mobiilirastilla seuraavanlaisia teemoja:

Tietoiskuissa kertyi blogiin mobiilibongauksen seurauksena suuri verkosto osaajia ammatillisten opettajaopiskelijoiden kesken. Jos se nyt ei ihan todellisen elämän tarpeita tällä kertaa päädy palvelemaan, niin kuvakulmia ainakin voi ihailla osaamisluonnehdintoineen blogista osoitteessa: http://mobiilitietoiskut.wordpress.com/. Sports-Trackeria hyödynnettiin havainnoinnissa bongaten niin kasveja kuin yksityiskohtia ympäristön rakennuksista. Samalla tallennettiin kuljettu reitti kartalle.Tietoiskujen yhteydessä opiskelijoiden kanssa keskusteltiin mobiiliuden hyödyistä sekä eri soveltamismahdollisuuksista. Uusia soveltavia ideoita kehittyi mobiilimatkan varrella. Opiskelijoille syntyi kipinä ottaa mobiileita paremmin haltuun sekä viedä asioita oppimiseen ja opetukseen.

Opettajalle tueksi ja opiskelijalle virikkeeksi voi lisäoppia kaivella myös syntymässä olevasta Mobiilioppaasta, joka viilataan valmiiksi 10/2013 mennessä. Nyt jo opas pursuaa paljon kättä pidempää, joten kannattaa tutustua osoitteessa: https://sites.google.com/site/mobiilillaluonnollisesti/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti