tiistai 27. elokuuta 2013

Luovuutta ja innostusta: kaikki osaa!

Yhdessä tekemisen taito on nykypäivänä taas noussut keskiöön. Tämä nähtiin ja etenkin koettiin myös HAKKYn henkilöstöpäivillä viime viikon lopulla, kun innostimme koko henkilöstön mukaan tekemään ja tuottamaan mobiilisti. Henkilöstöpäivien teemana oli Strategiasta teoiksi. Meidän tulee uudistua, toimia yhteisöllisesti, solmia uusia verkostoja ja tarttua toimeen.

Mobiilisti-hankkeen tarjoamassa Tehdään yhdessä -mobiiliworkshopissa oli kaksi teemaa. Ensin opittiin, kuinka helposti Outlookin kalenterilla onnistuu Lync-verkkokokouksen luominen ja siihen osallistuminen (myös mobiililla). Sen jälkeen käynnistyi kutkuttavan herkullinen osuus. Eikä nyt puhuta buffet-päivällisestä… Porukka jaettiin tiimeihin, jotka etukäteen valmennettujen ‘matkanjohtajien’ avulla lähtivät tuottamaan mobiilivideot linkittäen niihin strategiamme keskeiset sanomat: yhdessä tekeminen, opiskelija keskiössä sekä korjataan heti.Uskokaa tai älkää, näistä aiheista irtosi toinen toistaan hauskempia videonpätkiä YouTubeen. Naurunpurskahduksista ja iloisesta puheensorinasta kuuli, että yhteistyö todellakin sujui mukavasti tiimeissä. Monella käsikirjoitus oli jo valmis ennen kuin oltiin ehditty siirtyä ohjeidenantopaikasta edes kuvauspaikalle. Lopullisesti ryhmähenki lähti liitoon alun lyhyen rentoutusharjoituksen siivittämänä. Näitä harjoituksia olivat esim. aurinkorusina, hampaaton esittely ja numeroleikki 1-20. Videolle luotiin aihe ja käsikirjoitus. Tämän jälkeen se kuvattiin mobiililaitteella ja jaettiin yhteiselle YouTube -kanavalle.

Lopputuloksena syntyi yli 20 hyvin erilaista, innovatiivista ja nauruhermoja kutkuttavaa puolen minuutin mittaista videota, joista tällä viikolla henkilöstö pääsee äänestämään parhaan. Tässä muutama maistiaisiksi:


Sivujuonteena koko henkilöstöpäivillä innostunutta yhteistä tuottamista nähtiin myös ‘Operaatio HAKKY virkkaa’ - yhteisöllisessä virkkaustapahatumassa. Käsillä tekemisellä on tutkitusti vaikutusta uuden luomiseen, asioiden jäsentämiseen, ihmisten hyvinvointiin ja keskittymiskyvyn parantumiseen. Henkilöstö oli etukäteen ohjeistettu ottamaan virkkuukoukut mukaan; langat saatiin lahjoituksena Wetterhoffilta ja HAMKin muotoilun koulutusohjelmasta. 

Isoäidinneliöiden virkkaaminen käynnistyi jo menomatkalla busseissa ohjaajien avustuksella eikä keskeytynyt ennen kuin langat loppuivat henkilöstöpäivien aikana! Tavoitteena oli saada kokoon yli 500 palaa hyväntekeväisyyspeittoja varten. Tämäkin tekeminen kokosi yhteen erilaisia ihmisiä ja itse kukin sai toimia opastajana ja auttajana. Tuskinpa laivan yökerhossa on koskaan virkattu niin ahkerasti! Koukut heiluivat ja lanka hupeni kerästä myös sellaisten ihmisten käsissä, joiden sisältä ei ihan välttämättä heti uskoisi pientä virkkaajaa löytyvän. Virkkaamisesta löytyy lisää kuvia Facesta Operaatio HAKKY virkkaa -tapahtumasta


Yhteisöissä on voimaa. Yhdessä saamme enemmän aikaiseksi ja erilaiset osaamiset tukevat toisiaan. Toisen tuella jokainen voi oppia uuden taidon ja hyödyntää sitä jatkossa työssään!


Johanna, Jaana, Lotta, Hanna-Kaisa ja Liisa
Hämeen ammattikorkeakoulu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti