keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tabletkamera aktivoi luovuuteen

Saimme kumpikin tahoillamme käyttöön kesän ajaksi Samsung Galaxy -kameran ja tykästyimme tuohon laitteeseen monestakin syystä.


Kuvaaminen sillä on helppoa, ja yksi parhaista ominaisuuksista onkin laitteen todella hyvälaatuinen kamera pitkine zoomeineen ja tarkkoine kuvineen.
Helppoa kuvan muokkausta
Luonnollisesti laitteella voi myös videoida ja kuvaaminen ja videointi onnistuvat jopa yhtä aikaa. Ja koska mukana on myös ihan täysverinen tabletti, kuvien ja videoiden jako onnistuu vaivattomasti erilaisiin sosiaalisen median palveluihin. Meidän käytössämme olevissa laitteissa oli myös 3G-valmius, jolloin verkkoyhteys ja sitä myötä sisältöjen jakaminen onnistuu muuallakin kuin langattomien verkkojen kuuluvuusalueella.


Ja toki käytössä ovat kaikki ne sovellukset ja ominaisuudet, jotka ovat ihan tavallisessa tabletissa tai Android-älypuhelimessakin. Koska laite on tablet-laite, se tietenkin on henkilökohtainen. Jos vaikka kamera hankitaan perheen yhteiseksi, pitää muistaa esimerkiksi kuvia facebookiin jakaessa olla kirjautuneena aina kunkin käyttäjän omalle facebook-tilille.


Nuoriso otti Galaxy Cameran heti haltuunsa. Laite innosti luovuuteen ja aluksi sillä tuotettiin videokoosteita kasveista ja lemmikeistä sekä muokattiin kuvia. Laitteessa onkin valmiina tarjolla normitablettiin verrattuna monipuoliset kuvien ja videoiden muokkaussovellukset. Kuviin saa niin tekstiä, piirroksia, väriä kuin valmiita kuvioita. Koostevideoita on helppo tuottaa valmiita pohjia ja taustamusiikkeja hyödyntäen. Videoihin voi lisätä myös kuvia, videopätkiä sekä välitekstejä.



Elokuva Mr. Dubant ja pupuhattu - kuvassa salaperäinen Pupuhattu
Pian porukka keksikin, että he tuottavat elokuvan. Lopullisena tuotoksena syntyi 43 min mittainen tarina ‘Mr. Dubant ja pupuhattu’, josta ei jännittäviä käänteitä puuttunut. Elokuva katsottiin joukolla sen valmistuttua. Tekeillä on jo jatko-osakin!

Jaana ja Johanna
Hämeen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti