torstai 22. elokuuta 2013

Kesäisiä ja kansainvälisiäkin Tabletti-kokemuksiaMinulla oli kuluvan kesän ajan käytössäni Samsung Galaxy Note 10.1. Laite itsessään oli jo entuudestaan tuttu, olen vastaavanlaista käytellyt kuluvan vuoden mittaan mm. osana Mustialan perustutkintolaisten näyttöjä.

Olen erittäin rajoittunut mobiililaitteiden käyttäjä. Omassa puhelimessani ei edes ole datapakettia sisältävää liittymää ja mallikin jo markkinoilta poistunut pieni ”simpukkapuhelin”. Lainalaitteellakin lähinnä vain kuvasin ja selasin nettiä. Erilaisten sovellusten käyttö on itselleni täysin vierasta, enkä erityisesti edelleenkään koe kosketusnäyttöä omakseni. Enemmän kuin kerran tai pari ovat mobiililaitteella tehdyt paikkamerkinnät myös sijoittanut minut vallan jonnekin muualle ja täysin eri henkilöiden seuraan, kuin mitä todellisuudessa olen yrittänyt esim. Facebookissa jakaa. Koen tämän kuitenkin hyvinkin käyttäjäperäiseksi, kuin varsinaisesti laitteesta johtuvaksi ongelmaksi.

En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut mistään teknisistä laitteista. Mielestäni tabletit ja erilaiset älypuhelimet ovat kuitenkin varsin helppokäyttöisiä ja hyödyllisiä. Ihaillen seuraan vierestä, mitä kaikkea ne mahdollistavat ja kuinka sujuvasti hyvin erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset niitä käyttävät. Meillä kotona erityisesti esikoululainen on sangen näppärä oman tablettimme kanssa.

En siis tässä pysty luettelemaan summamääriä sovelluksia tai muitakaan asioita, joita kesän aikana tuolla lainalaitteella käyttelin tai touhusin. Tein kuitenkin tuon minulla lainassa olleen laitteen kanssa erään mielenkiintoisen ja itseäni aina välillä huolestuttaneenkin huomion. Kesän mittaan laitteeseen soitettiin ja lähetettiin kymmeniä puheluita sekä viestejä. Koska pidin laitetta lähes aina äänettömällä, en niihin juurikaan pystynyt reagoimaan, mutta ne muutamat joihin vastasin, tulivat mm. Kuuban suurlähetystöstä sekä eri lentoyhtiöiltä ja pääsinkin käymään mielenkiintoisia keskusteluja, kun kerroin mihin laitteeseen ko. puhelut olivat tulleet. Huolestumistani herättivät lähinnä ne lentoyhtiöiden viestit, joissa tiedotettiin muuttuneista lentoajoista tai porteista. Ketä kyseisen laitteen numerosta on yritetty tavoitella ja seisooko tämä raukka nyt Havannassa tai Kiovassa täysin väärän lähtöportin edessä? Myös muutamat nimipäiväonnittelut jäivät tältä henkilöltä saamatta. Välitän nekin nyt tässä – Hyvää nimipäivää!

Terveisin Menna
Hämeen ammatti-instituutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti