lauantai 17. elokuuta 2013

iPad kesäkokeilussa

Minulla oli mobiilisti-hankkeen iPad kesällä kokeilussa. Sain laitteen kesäkuun alkupäivinä ja ennen kesälomaa testasin iPadilla Lepaan älypuiston toimivuutta. Älypuistossa on käytetty kahta sovellusta ja yhtä laitetta: Google Maps, Wikitude ja LaternaOpas. LaternaOpas on laite, joka sisältää kiintolevyn ja lähettimen, LaternaOpas siis muodostaa ympärilleen pienehkön wifi-verkon, johon mobiililaitteella voi ottaa yhteyttä. Sovellukset ja laite toimivat iPadilla hyvin, ainoastaan Google Mapsin paikannus, sininen piste, joka kertoo missä olet, tuli näytölle vain hetkittäin.

Siviilikäytössä iPad palveli lähinnä sään ennustamisessa. Latasin laitteelle ilmatieteenlaitoksen sääpalvelu appsin. Tämä sovellus ennustaa säätä lähitunneille sekä antaa kymmenen vuorokauden ennusteen. Tämä appsi on helppokäyttöinen ja sääennusteet osuivat koko kesän tosi hyvin oikeaan. Sääpalvelua käytin loman suunnitteluun sekä mehiläishoidon hoitotoimenpiteiden ajoittamiseen.

Pidän mehiläishoidosta omaa blogia, johon merkkaan omia huomioita. Blogi on yksityinen ja toimii ikään kuin päiväkirjana. Blogin päivittämistä varten latasin Blogger-appsin. Bloggeri toimii moitteettomasti ja muistiinpanoja kuvan kera on helppo ladata heti kun kirjoitustarvetta ilmenee.

Käytin iPadiä myös ihan perinteiseen netin selailuun. Eniten käyttötunteja tuli kuitenkin pelaamisesta. Latasin Angry Birds HD -sovelluksen. Tämä appsi on ilmainen ja pelitasoja on useita. Pelasin ensimmäisen kerran "äkälintuja" ja on helppo uskoa syyn siihen, miksi peli on niin suosittu.

IPad toimi muuten moitteettomasti, mutta heinäkuun puolivälissä netti lakkasi toimimasta. Vasempaan yläkulmassa oli elisan logot ja näytti että 3G on toiminnassa, mutta safari tai muut appsit eivät menneet nettiin. Kone tuli kuntoon vasta elokuussa, kun sain Hamk:sta kiinni henkilön, joka osasi auttaa. Syy netin toimimattomuuteen oli se, että asetuksissa mobiilidata-kategoriassa APN-asetukset -kohdasta puuttui teksti Internet. Lisäsin tämän maagisen sanan tähän kohtaan ja taas kone pelitti niin kuin piti. En olisi omin avuin tätä onnistunut tekemään.

Hannu Äystö,
lehtori,  HAMK Lepaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti