keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ötökän elämää

Kesän aikana testasimme älypuhelimien ja tabletlaitteiden kanssa lisälaitetta, jolla voidaan suurentaa kaikenlaista mielenkiintoista jälkeenpäin tutkittavaksi.
KeepLoop on suurentava minimikroskooppi, joka tuo ‘tutkijalle’ uusia ulottuvuuksia tarkkailuun, kuvaamiseen ja videointiin. Mobiiliin kiinnitetään laitteen mukana tuleva metallinen tarra ja magneettinen laite voidaan aina tarvittaessa helposti liittää kuvatessa tai videoitaessa mobiililaitteen kameran linssin eteen. Laitteen mukana tulee pieni kotelo, jossa sen säilyttäminen esim. taskussa on kätevää.
Laitteen avulla voidaan tutkia tarkkaan mm. kasvien solukkoja, lehtisuomuja, siitepölyä ja muita yksityiskohtia. Sillä voidaan tehdä esimerkiksi tarkkaa kuitujen, kuten villan, tutkimusta. Myös pieneläinten, kuten tuholaisten, mehiläisten, muurahaisten, hyttysten ja kärpästen, yksityiskohtien tarkastelu ja elämän tarkkailu alkoi kiinnostaa.
Laite innosti aikuisten lisäksi myös erityisesti lapset ja nuoret tutkimaan!
Huomioita
 • kaarevan mobiililaitteen taakse KeepLoopin kiinnittäminen oli hiukan haastavaa; aina sitä ei saanut pysymään oikeassa asennossa
 • mobiililaitteseen, jossa oli värilliset tarrakuoret, metallitarrat eivät tarttuneet kunnolla
 • mikäli mobiililaitteen kamerassa on zoomaustoiminto, saa sillä kuvan ympärille tulevan rengasefektin pois zoomaamalla lähemmäs
 • ötökät ovat nopeita ;)

Videoesimerkki (Lumia 900 + KeepLoop)

Kuvakooste: Lumia 900 + KeepLoop, sovellus: PhotoGrid, Johanna Salmia


Kuvakooste: Samsung Galaxy Tab + KeepLoop, sovellus: FotoRus, Johanna Salmia)Johanna Salmia, HAMK

1 kommentti:

 1. Hieno laite
  Ja täältä niitä saa
  http://brandstore.fi/Keeploop-KeepLoop-151793.html

  VastaaPoista