tiistai 20. marraskuuta 2012

Tuotteistamista: Mobiilioppimisen malleja

Mobiilisti-hankkeessa aletaan olla jo siinä vaiheessa, että voidaan lähteä rakentamaan erilaisia malleja tehtyjen pilottien pohjalta. Hankkeen tuotoksista ja malleista tullaan kokoamaan AVOmobiileissa toteutetun Mobiilioppaan seuraava versio. Opas toteutetaan Google-sivustona ja raakile lähes valmiine sisällysluetteloineen löytyy täältä. Kaikki hankkeen osatoteuttajat tulevat liittämään hankkeessa rakentamansa mallinsa sivustoon.

Ensimmäiset HAMKin oppimismallit on luotu HAMKin Lepaan yksikössä tehtyjen pilottien pohjalta. Mallien kuvauksessa on pyritty siihen, että kuvaustapa kertoo yhdellä tai kahdella silmäyksellä, mistä on kyse. Lisäksi malliin on liitetty opettajan video, jossa hän kertoo käytännön toteutuksesta. Mallit ovat sovellettavissa eri aloille ja niissä on kuvattu erikseen opettajan ja oppijan osuus sekä mitkä osuudet on toteutettu mobiilisti.

Paikkatietoon perustuva oppimismalli perustuu Lepaan puistossa tehtävään kasviopiskeluun, jossa hyödynnetään Google maps -kasvireittejä ja kasveissa olevia QR-koodeja. Mobiilitentin oppimismalli perustuu Lepaan puistossa järjestetyn kasvi- ja kasvuympäristötentin pilottiin.

Mobiilitentin oppimismalli


Tutustu malleihin tarkemmin Mobiililla - luonnollisesti -sivustossa ja seuraa oppaan kehittymistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti