torstai 15. marraskuuta 2012

Tabletti tallikartoituksessa

HAMK/Mustialan AMK-opiskelijat pääsivät testaamaan tablettia hevosyritysten turvallisuuteen ja ympäristövastuullisuuteen sekä hevosten ja työntekijöiden hyvinvointiin liittyvässä oppimistehtävässä.

Mikä oli tavoite?
Virtuaalikylästä löytyy sähköinen "vastuullinen talli"-työkalu kartoituksen tekemiseksi. Opiskelijat saivat tabletin tehtävää varten. Suurimmalla osalla ei ollut kokemusta tabletin käytöstä, mutta puolen tunnin käyttöbriiffaus koettiin pääsääntöisesti riittäväksi. Tarkoituksena oli vastata kysymyspatteristoon tablettilaitteella, ja valokuvata hyviä käytänteitä.

Ja mitä tapahtui?
Käytännössä kartoituksen teko paikan päällä osoittautui hankalaksi (=tabletin käsittely talliolosuhteissa). Lopulta mobiililaitteen käyttö rajoittui ainoastaan asioiden dokumentointiin kuvin; talliympäristö-blogiin on koottu erilaisia talliratkaisuita.

Oppimistehtävän testaaminen ja ohjeistus on tehtävä tarkasti ja huolellisesti. Tallikartoituksen kanssa eräksi ongelmaksi ilmeni mm. yksinkertainen laiteversioeroavaisuus; opiskelijoiden käytössä olleilla tableteilla ei esim. sähköisen lomakkeen tallentaminen pdf:ksi onnistunutkaan. Ja kun tämä ilmeni vasta päivää ennen tehtävän tekemistä, oli ohjaajan mietittävä vaihtoehtoa b...

Oppimistehtävää täytyy jalostaa edelleen - ajatus oli hyvä, mutta pilotointi ei osoittautunut ehkä niin hedelmälliseksi, mitä odotettiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti