keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ryhmäviestintää WhatsAppia hyödyntäen

Törmäsin tähän näppärään mobiilisovellukseen eli WhatsAppiin ensimmäisen kerran noin reilut pari vuotta sitten. Innostuin siitä kovasti, sillä se mahdollistaa helpon pikaviestittelyn suoraan datapalveluna ilman ylimääräisiä tekstiviestimaksuja. Lisäksi sovelluksen kautta voidaan lähettää mm. kuvia ja videoita, äänitallenteita ja sijaintitietoa. Sovellukseen voidaan luoda myös keskusteluryhmiä.

Nuoriso ja opiskelijat ovatkin ottaneet sovelluksen haltuun innokkaasti ja sitä käytetään sekä vapaamuotoiseen keskusteluun että opiskeluun. Omien lasten kohdalla olen törmännyt mm. läksyjen nopeaan jakamiseen sekä kokeisiin preppaamiseen oman luokan kanssa. Harrastusporukat käyttävät sovellusta tiedon jakamiseen ja opettajat voivat käyttää sitä ohjauksen välineenä; ovathan nuoret sieltä käsin nopeasti tavoitettavissa. Perheen kanssa on perustettu oma ryhmä. Nuorimman lapsen perhepäivähoitajan suuntaan ja sieltä kotiin viestit kulkevat nopeasti - myös kuvia lapsen askarteluista tai lapsesta puuhastelemassa ulkona tai ruoanlaiton parissa olen saanut työpäivän lomassa piristykseksi.

Keväällä kuultiin, että Facebook on ostanut WhatsAppin. Yritys on nähnyt sovelluksen potentiaalin. Nähtäväksi jää, mitä vaikutuksia tällä on sovelluksen toimintaan. Linkittyykö se jatkossa jotenkin Facebookiin? Liitetäänkö sovellukseen mainoksia? Toistaiseksi muutoksia ei ole näkynyt ja tyytyväinen käyttö jatkuu. Sovellus toimii maailman ympäri, joten sillä ovat tavoitettavissa ystävät myös muualla kuin kotimaassa.

Jos haluat ottaa WhatsAppin haltuun, tule ITKssa mukaan Mobiilieskaripistelleemme 10. ja 11.4. klo 11-11.30 aulabaarissa. Tarkkaile Mobiilikesäkoululippua :)

Ja jatkoa mobiilien haltuunottoon seuraa Mobiilikesäkoulussa. Muistathan ilmoittautua 12.5. mennessä!


Johanna Salmia
Hämeen Ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti