tiistai 21. helmikuuta 2012

Tiedottamista mobiilisti

Määritelmiä on joskus mukava pohtia. Mobiilisti-hankkeen HAMKin mTiedottamisryhmäläisenä pohdin mitä mTiedottamisella tarkoitetaankaan. Tiedottaminen merkitsee tiedolla varustamista, tiedon jakelua, tiedoksi antamista. Lähtökohtana ovat siis sanat tieto ja tietäminen, joka taas aikojen saatossa on tarkoittanut "tien tuntemista".

Kun liitetään tiedottamiseen termi mobiili, voidaan puhua liikkuvasta ja langattomasta, eli aikaan ja paikkaan sitomattomasta tiedottamisesta.

Nykypäivänä foorumeita ja tiedonjakokanavia on monia, ja kukin taho valitsee omat, parhaiten toimintaansa soveltuvat paikat ja menetelmät. HAMKin maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma/Mustialan yksikkö avasi Faceboook-sivunsa alkuvuodesta. Foorumi on avoin ja vapaamuotoinen tiedottamispaikka. Sivut koetaan hyvänä tapana tiedottaa toimipaikan tapahtumista ja arjesta, ja mikä ettei niitä voi mieltää epäviralliseksi markkinointiväyläksikin.

Sivulla on jaettu tietoa niin opetusnavetalla vierailevasta lehmien rakennearvostelijasta, hankifudiksesta kuin laskentanpäivän opiskelijamääristä. Kuvat ja videot ovat tuoneet sekä henkilökunnan että opiskelijoiden arkipäivää kaikkien ulottuville.

Mobiililaitteilla tiedonvälitys tapahtuu helposti ja heti. Kuva tai teksti siirtyy FB-sivulle yhdellä (tai kahdella) kosketusnäytön hipaisulla niin mustialalaisten kuin muidenkin kiinnostuneiden saataville. Tsiigaa sinäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti