maanantai 27. helmikuuta 2012

Älykkäät laitteet ja sovellukset tekevät työskentelyn helpommaksi ja mukavammaksi

Kuluvan syksyn aikana olemme kartoittaneet erilaisia luonnonvara-alaan liittyviä mobiilisovelluksia, laitteita ja ohjelmia. Alussa tuntui, ettei niitä ole niin paljon, mutta kun etsii, niin löytää. Tässä haluamme kertoa yhdestä hyvästä turvallisuusvälineestä, joka on ajankohtainen melua tuottavien koneiden kanssa työskenteleville, esim. metsurille ja maanviljelijöille.

Peltor tuottaa paljon erilaisia metsurin turvavarusteita ja useampiin on myös yhdistetty tekniikkaa.
Peltor WS4 Alert Bluetooth headset M2RXS7AWS4 -kuulonsuojaimessa on kaikki tarvittava ilman välijohtoja ja adaptereita. Peltor WS Alert Bluetooth -kuulonsuojaimen avulla saadaan langaton bluetooth -yhteys matkapuhelimeen. Voit kuunnella radiota stereona ja säätää sitä sillä tavalla, että kumminkin kuulet, mitä ääniä lähiympäristössä on.

Ympäristömikrofoneilla kuulet lähiympäristössä olevat puheet ja työskentelevien koneiden ja laitteiden äänet. Kuulosuojaimet toimivat vähän kuin lääkärin stetoskooppi, erityisesti jos laittaa täysillä päälle. Silloin voit kuunnella myös mitä kaverit puhuvat, vaikka olisivat 4 m etäisyydellä ja traktori käynnissä.

Melukompensoitu mikrofoni suodattaa tehokkaasti ympäristön ääniä. Mitä lähempänä mikrfoni on suuta, sitä paremmin se osaa erotella puheen melusta. Kuulokkeet sammuttavat radion, jos se on pääällä, kun joku soittaa. Kestää joitakin sekunteja ja kuulet, kun puhelin soi. Voit vastata painamalla painiketta kuulosuojaimessa tai puhelimesta. Soittaja ei tunnista, että sinulla on työkoneita ympärillä käynnissä (esim. traktori tai moottorisaha). Näin on myös mahdollista osallistua niin kuuntelemalla tai itse puhumalla Adobe Connect -verkkokokoukseen, vaikka työskentelet traktorilla. Adobe Connect edellyttää 3G -verkkoa.

Metsästytilanteissa on mahdollista käyttää Peltor WS Alert -suojainta langattomasti radiopuhelimen kanssa, jossa on bluetooth -yhteys. Linjan voi aukaista joko manuaalisesti radiopuhelimen PTT - kytkimellä tai vähäisessä melussa VOX - ääniohjauksella.

Tärkeätä on, että aina testaat suojaimen ja matkapuhelimen yhteensopivuuden ennen käyttöönottoa.Terveisin: HAMK Ammattialan mOhjelmat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti