keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Millainen on sinun hiilijalanjälkesi?

Tänä päivänä puhutaan paljon ilmastonmuutoksesta. Niinpä halusimme selvittää, mitä vaikutuksia eri työvälineillä ja -matkoilla sekä mobiililaitteiden käytöllä on hiilijalanjälkeemme. Mietimme, millaisia erilaisia työprofiileita me itse edustamme ja millaisia erilaisia opiskelijaprofiileita on opiskelijoidemme joukossa.

Hiilijalanjälkilaskennan suorittivat Hämeen ammattikorkeakoulun Kestävän kehityksen koulutusohjelman opiskelijat opettajansa Tero Ahvenharjun johdolla. Laskelmissa otettiin huomioon erilaiset matkustustavat ja työ- sekä opiskelun aiheuttamien matkojen määrät.

Pitkät työ- ja koulumatkat luonnollisesti kasvattavat hiilijalanjälkeä. Etätyö- ja etäopiskelu sekä mobiilien hyödyntäminen työnteossa ja opintojen suorittamisessa ovatkin kannatettavia. Lisäksi laskennat suorittaneet opiskelijat haastoivat mm. sen, pitääkö työntekijällä olla sekä kannettava tietokone että tablet-laite. Tätä olemmekin pohtineet ja parin kesän kokemusten perusteella pelkkä tablet-laite työkoneena alkaakin jo olla melko realistista.

Katso tarkemmin Mobiilioppaasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti