tiistai 12. helmikuuta 2013

Tulevaisuuden älylaitteet

Wall Street Journalin ja New York Timesin hiljattaisten väitteiden mukaan Apple suunnitelee uutta kellon kaltaista tuotetta, joka toimii kuten iPhone (iOS). Tulevaisuudessa tällaisten laitteiden suosio varmasti kasvaa. Google on kehittänyt omat älysilmälasit ja he ovat kehitystyössä hiukan edellä Applea - Googlen johtajat ovat jo useamman kerran käyttäneet näitä älysilmälaseja avoimesti. Mahdollisesti ne tulevat markkinoille jo tänä vuonna. Voit seurata asiaa ryhmässä Google + Project Glass -nimellä. Googlella on tavoite saada 3% tuotostaan vuoteen 2015 mennessä näistä uusista älysilmälaseista.


Applen älykellosta on puhuttu jo monta vuotta ja monet yritykset kehittävät älyrannekelloja (esim. iPod Nano / yritys Cupertino). Kehitteillä on  myös ominaisuus, jolla voidaan ohjata laitteita äänellä. iPod Nanoon sopivia kelloja on jo useampia; tässä esimerkkinä LunaTik iPod Nano tai iWatchz. Toinen kehittäjä on Pebble, joka on rahoitettu Kickstarterin kautta. NikeFuel Band  on Sports-Tracker -sovelluksen tapainen laite, ranneke, joka näyttää, kuinka aktiivinen on ollut. Ranneke kerää monenlaista tietoa, mm. liikkumiseen käytetyn ajan ja otetut askeleet. Rannekkeesta saadaan synkronointua tiedot mobiililaitteeseen, jossa erityinen sovellus näyttää tarkemmat tiedot (esittelyvideo).

Myös lasia kehitetään jatkuvasti. Yksi esimerkki on Corning-firman willow glass, joka on ainoastaan paperin paksuinen. Katso video, jossa Coringin johtaja Peter Bocko kertoo uudesta lasista. Lisätty todellisuus tulee yhä enemmän käyttöön ja pian se on käytettävissä joka paikassa - traktorin hytistä ulos katsellessamme voimme samalla nähdä, mitä tapahtuu muualla tai metsurin suojakypärän lasi heijastaa lisätietoa ympäristöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti