Teimme Mobiilisti-hankkeen puitteissa HAMKin opiskelijoille syksyllä kyselyn, jolla kartoitimme heidän mobiililaitteiden käyttöään sekä yleisesti että oppimisessa. Tulokset osoittivat, että älypuhelin löytyy jo lähes puolelta vastaajista. Osa opiskelijoista oli innolla ottamassa mobiililaitteita mukaan opetukseen ja heillä oli myös paljon ideoita siitä, miten laitteita voisi hyödyntää. Osalla taas asenne oli täysin päinvastainen.
Mobiilien esteitä |
Korjataksemme tilannetta järjestämme HAMKissa tammikuussa Kännykällä kätevästi -päiviä, joissa meiltä Mobiilistilaisilta saa tulla kysymään mitä vaan mobiiliuteen ja esimerkiksi kustannuksiin ja mobiilisovelluksiin liittyen. Niiden jatkeena käynnistyvät helmikuussa sekä opiskelijoille että opettajille suunnatut mobiilityöpajat, joissa perehdytään tarkemmin erilaisiin käyttötapoihin ja mobiililaitteiden hyödyntämiseen oppimisessa. Opettajille on lisäksi tarjolla paja, jossa työstetään heidän omia opintojaksojaan.
Mobiilien mahdollisuuksia |
Hienoa, että olette tehneet kyselyitä opiskelijoille. Aika mielenkiintoista, että hintakysymykset nähdään ongelmana. Kuitenkin tänä päivänä laitteet ovat jo melko edullisia, kuten myös rajattomat liittymät. Olen tässä meidän opiskelijapoikaa kannustanut tekemään omia mobiilimuistiinpanoja ja nettiaineistoja ja käyttämään niitä älypuhelimella (Samsung Galaxy Xcover GT-S5690) Aluksi ei innostus ollut kovin suuri, mutta nyt hän on oivaltanut miten kätevää se on.
VastaaPoistaOvathan nuo kalliita opiskelijoille, ei siitä pääse mihinkään. Jo 50 euron oppikirjan ostaminen voi olla kova pala monelle. Lisäksi nuorelle pitää perustella, mitä lisäarvoa tabletti tuo verrattuna esimerkiksi samanhintaiseen miniläppäriin.
VastaaPoista