tiistai 1. marraskuuta 2011

Hevostallin päivärutiinit

Hämeen-ammatti-instituutissa Mustialassa maatalouden perustutkintoa opiskelevat opiskelijat osoittavat osaamistaan erilaisilla ammattiosaamisen näytöillä. Mobiilisti-hankkeelle pilotoitavaksi näytöksi valittiin hevosten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen tutkinnonosaan kuuluva näyttö.

Näyttö tehdään TOP-paikassa ja se soveltuu hyvin pilotiksi, koska se kuvaa hyvin olosuhteita, joissa luonnonvara-alan näyttöjä annetaan. Ollaan säiden armoilla ja työskennellään sekä eläinten että koneiden kanssa. Näytön mobiili-dokumentoinnin pitää sujua huomaamattomasti eikä se saa häiritä eläimiä eikä näytön suorittajaa eikä yrityksen muuta toimintaa.

Ensimmäisessä pilotissa ei testattu erilaisia sovelluksia vaan keskityttiin dokumentointiin erilaisissa olosuhteissa ja ympäristöissä. Videointia tehtiin Nokian C6-älypuhelimella.


Työpaikkaohjaajan kanssa keskustellessa tuli esille monia mielenkiintoisia asioita, joissa mobiililaitteita voitaisiin hyödyntää näytön yhteydessä. Puhuimme näyttöön valmistautumisesta, ohjeista, työpaikkaohjaajan perehdyttämisestä ja QR-koodien käyttämisestä.

Riitta ja Menna

1 kommentti: