sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Mobiilineuvoja tässä, terve!

Tulin huhtikuun puolivälin jälkeen Mobiilisti-hankkeeseen Omniaan mobiilineuvojaksi. Olen pohtinut nimikettäni "mobiilineuvoja" ja erityisesti tuota neuvoja-osaa. Neuvojasta tulee jotenkin sellainen kaiken tietävän asiantuntijan kuva; kysy häneltä, hän tietää! Kenties tämä nimike vaatii jatkossa vielä tarkempaa pohdiskelua, varsinkin kun kyseessä on uusi ja pilotoitava aihealue. Yksi hankkeen tavoitteista onkin luoda ja täsmentää mobiili-/medianeuvojan toimenkuvaa.

Sanakirja.org:in mukaan englanninkielinen käännös sanalle neuvoja on adviser tai advisor. Wikipediassa advisor on määritelty seuraavasti: “an advisor is normally a person with more and deeper knowledge in a specific area i.e. a specialist”. Monien erilaisten talous-advisor’ien jälkeen viitataan opintoneuvojaan (academic advisor), joka jakaa opintoihin liittyviä neuvoja opiskelijoille.

Niin tai näin, olen tullut siihen tulokseen että minun tulee hahmottaa toimintaani mobiilineuvojana asiakkaiden, eli opettajien ja opiskelijoiden, kautta. Uusien oppimisympäristöjen käyttöönotto perustuu uusiin oppimiskäsityksiin. Niissä tiedon äärelle ohjaaminen ja johdattaminen ovat keskeisessä asemassa, niin myös soveltaminen, jakaminen ja itsenäinen tuottaminen. Samanlainen on toimintaympäristö mobiilineuvojan työssä Mobiilisti-hankkeessa. On tärkeää tietää, mitä opettajat ja opiskelijat tietävät ja tuumivat (mobiili)oppimiseen ja oppimisteorioihin liittyvistä käytännön asioista tällä hetkellä, jotta pystytään ottamaan ensimmäinen askel oppimisen tiellä yhdessä kokeillen ja kokemuksia jakaen.

Mietintämyssyssä on nyt pedagogisen kyselylomakkeen pohja.

Samaa aihetta sivuaa Mervi Jansson blogissaan: "Kuka päivittäisi koulun"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti