torstai 24. lokakuuta 2013

Mobiilikoulutukset: palvelulupausta pohtimassa

Mobiilisti-hankkeessa olemme jo kohta kolme vuotta myllänneet mobiilioppimisen parissa kehitellen jos jonkinlaista mallia, pilottia ja kokemusta. Lisäksi Mobiilikesäkouluissa on laajennettu mobiiliosaamista. Kokemuksia on siis karttunut rutkasti niin paljon, että pitää pysähtyä pohtimaan, miten saadaan se juurrutettua parhaalla mahdollisella tavalla sekä organisaatiomme sisällä että ulospäin tahoille, joille mobiilien hyödyntämisestä on opetuksessa, oppimisessa tai työnteossa hyötyä.

Mobiilit helpottavat elämää, lyhentävät tuotosten prosessointiaikaa ja tuovat aivan uusia mahdollisuuksia toimia; erityisesti kun astutaan ulos totutuista ympyröistä ja lähestytään toimintaa uusista näkökulmista.

Mobiilien mahdollisuuksia (Johanna Salmia 2013)


Aktiivi -koordinointihankkeen kautta olemme saaneet apua tuotteistamiseen ja tällä kertaa tapaamisessa pureuduttiin vielä erityisesti viestintään ja markkinointiin. Lähdin pohtimaan palveluita ja palvelulupauksia, ja erityisesti mobiilikoulutustarjonnassa räätälöidysti asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellen on paljon mahdollisuuksia. Olemmekin jo rakentaneet erilaisia moduuleita ja kokonaisuuksia mobiilioppimiseen, mobiilien hyödyntämiseen, sovellusten tehokäyttämiseen ja yhteisölliseen toimintatapaan liittyen. Näitä voimme tarjota eri asiakasryhmille.

Miten mobiilit auttavat viher- ja luonnonvara-alojen toimijoita? Miten oppilaitokset ottavat mobiilit haltuun ja saavat niistä parhaat puolet irti? Kuinka oppimista voi tapahtua vaikkapa metsässä, puistossa tai luontoretkellä? Miten yritykset löytävät mobiilien hyödyt tuottamiseen, kokoustamiseen, viestintään ja markkinointiin? Kuinka yhteisöllinen tuottaminen tapahtuu?

Pystymme ratkomaan mm. näitä ongelmia ja tuomaan uusia tuulia, innostusta ja luovuutta toimintaan. Kaikki lähtee asiakkaan tarpeista, jotka kartoitamme yhdessä. Näin saamme parhaat lähtökohdat koulutuksille ja kehittämiselle.

Johanna Salmia, Hämeen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti