perjantai 28. syyskuuta 2012

3D-ympäristöjä ja puimureita - Mobiilioppimisen verkoston kokous 25.9.2012


Kokoustila
Syksyisenä aamuna muutamia Mobiilisti-hankkeen koordinoiman Mobiilioppimisen verkoston aktiiveja suuntasi kohti Poria ja Sampo-Rosenlewin tehdasta. Päivä alkoi muistorikkaasti vanhemman mieshenkilön ottaessa meitä vastaan kertoen eläkehomminansa auttelevan keittiössä, tarjotessa itse laitettua kahvia ja voileipiä sekä soitellessa meille uruilla, harmonikalla ja flyygelillä taustamusiikkia. Myöhemmin osoittautui, että kyseessä oli yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja entinen toimitusjohtaja.

Kokouksen puitteissa kävimme läpi viime kokouksessa muodostuneita ‘akupunktioryhmiä’ ja piakkoin on vielä luvassa Antin johdolla mSieniretkeä (mRetki) Kaupin maastossa Tampereella (osallistu, doodletus http://doodle.com/s6s567dupgmaaebm?lt=2) sekä Mobiilitaideryhmän kokoontumista Outin opastuksella Riihimäellä. Muutkin ryhmät aktivoituvat syksyn aikana.

Erilaisiin RealXtend -3D-ympäristöihin tutustuttiin ja perehdyttiin asiantuntijamme Tommin opastuksella. Opimme, että kuka tahansa voi lähteä rakentamaan peruspalikoista ympäristöä ja täydentää sitä sitten omin lisäyksin. Perusympäristön kustannukset muodostuvat kohtuullisiksi. Suunnittelimme myös SILC-hankkeen tarjoamien 3D-koulutusten tarkempaa sisältöä ja aikataulutusta. Opettajat ja opiskelijat pääsevät näin oppimaan 3D-mallinnusta ja -simulointia.

Antti osallistui kokoukseen etänä ja tämä sujui mainiosti älypuhelimen Skypen kautta. Antti pääsi myös näkemään 3D-ympäristöä ja muuta tapahtumaa yhteyden välityksellä. Mobiilius on näppärää!


 

Tehdaskierroksella näimme monenlaisia osia, joista lopulta muodostuu kokonainen puimuri. Tehtaalla rakennetaan myös metsäkoneita. Metsäkoneissa paikkatietoa hyödynnetään varsin paljon karttoineen ja alueineen. Puimureihinkin on saatavill aohjelmistoja, joilla viljelijä voi seurata kertynyttä viljamäärää ja sen laatua voiden siten säädöillä vaikuttaa lopputulokseen.

Seuraavaksi Mobiilioppimisen verkoston asiantuntijarekisteriä aletaan siirtämään LinkedIniin. Käyhän liittymässä jäseneksi tähän ryhmään
LinkedInissä voidaan jatkaa helposti yhteisiä asiantuntijakeskusteluita mobiilioppimisen puitteissa!


Puimuriaihio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti