keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Mobiilisti kysyy

Mobiilisti kysyy ITK-päivillä 2012 osallistujilta:
 • Miten käytät älypuhelintasi tai tablet-laitettasi hyödyksi työssä tai vapaa-aikana?
 • Millä tavalla / mihin asioihin haluaisit käyttää älypuhelinta tai tablet-laitetta hyödyksi työssä tai vapaa-aikana?

ITK-päiväosallistujat vastaavat kysymykseen kirjoittamalla ajatuksiaan tämän blogikirjoituksen kommenttikenttään.

Vastaaminen tapahtuu joko käyttämällä omaa mobiililaitetta tai vastaamalla Mobiilisti-hankkeen Samsung Galaxy Tab -laitteella. Vastaaminen saattaa tapahtua myös omalla tietokoneella.

20 kommenttia:

 1. Evernote-palvelu on ehdoton apuväline muistiinpanojen tekemiseen. Minulla on pitkä työmatka (65 km yhteen suuntaan) ja ajomatkan aikana tulee usein hyviä ideoita mieleen & jotta nämä hyvät ideat eivät unohdu, sanelen ne älypuhelimellani äänitiedostona Evernoteen, josta ne ovat pilvipalvelun kautta sitten saatavilla, otanpa kannettavan tietokoneeni tai iPadin esille työpaikallani tai missä tahansa muuallakin.

  VastaaPoista
 2. Käytän eniten nettiselain, sähköpostin lukeminen, joskus facebookia, sms, soittaminen, valokuvaaminen ja videoiden nauhoittaminen sekä kalenteria. Välillä tuntuu että tärkein ominaisuus on hälytys kun unohtaa jos ei laita kännykkkä hälyttämään kosken tapaamisia. Älypuhelimen näyttö on niin pieni että eniten tulee hoidettua pakolliset asiat vaan.

  Tablet laitteet mahdollistavat jo sitten paljon enemmän ihan oikeata työskentelyä. Niiden kautta kun kätevästi voi päivittää omat blogit.

  VastaaPoista
 3. opettelen vasta, enemmän käytän tulevaisuudesa ja interaktiivisemmin

  VastaaPoista
 4. nettisurffailuun, erilaisia appseja käytän. käytän eri alustoilla toimivia laitteita. mm. android ja apple

  VastaaPoista
 5. pääasiasa sähköpostia ja netin selailuun sekä työssä että vapaa-ajalla. käytän omaa laitetta. etsin parasta mahdollista sovellusta muistinpanojen tekemiseen. muistinpanot pitää saada jaettua omalle koneelle.

  VastaaPoista
 6. opiskelijoilla on lainattavisa tabletlaitteita halutesssaa, kirjastomenetelyllä. koulupäivän ajaksi. pitää olla selkeä tehtävä tai asia mihin käyttää tai opettaja voi ryhmän kansa tulla paikalle. moodlen rakenteessa tulee esiin jatkossa opintojen rakenne.

  VastaaPoista
 7. koululle hankittu 16 tablettis. opettajat saavat lainata opiskelijoiden käyttöön. harjoittelen itse käyttöä, liikunnan opetuksessa tullaan käyttämään mm. videoanalyyseihin

  VastaaPoista
 8. pääasiassa käytän vapaa-ajalla. työssä päiviän sosiaalisen mediaan asioita sekä käytän tukipalveluita

  VastaaPoista
 9. tiedonhakuun ja jakamiseen. kannustan opettajia käyttämään hyödyksi.

  VastaaPoista
 10. Oikeastaan voisi kiteyttää yhteen sanaan: tiedonkulku. Suuntaan tai toiseen , eli joko itse etsin/tarvitsen jotain tai jaan jotain.

  Kommunikoin erilaisilla foorumeilla, erilaisia sovelluksia käyttäen. On erilaisia formaatteja mitä jaan.

  Uusia (?) sovelluksia tulee koko ajan vastaan: on hotellinvarausappsit ja vakuutusyhtiön palvelut... ITK päivien belgialaisavajaispuhujan esityksestä jäi niin mieleen, että oppimisen tueksi pitäisi saada Runkeeperin ymv. liikuntasovellusten kaltaisia promoottoreita.

  Terkut Aulangolta!

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Käytän mobiililaitetts työssä muistinpanojen tekemiseen ja jakamiseen. Vapaa-ajalla surffaan netissä.

  VastaaPoista
 13. Ei ole vielä omaa tablettia, koulussa on Samsung Galaxy tabeja ja iPadeja. Opettajat ovat niitä kokeilleet. Seuraavaksi potää miettiä, mitä niillä tehdään.

  VastaaPoista
 14. Meidän koulussa lukiotasolla maksetaan 100 euroa opiskelijalle, jos hän kolme vuotta käyttää omaa laitetta. oppilaitoksella on läppäreitä, joita saa lainaan.

  VastaaPoista
 15. Meidän lukiossa lähes kaikilla opiskelijoilla on älypuhelin ja niitä pitäisi hyödyntää. Itse opetan matematiikkaa ja siihen pitä kehittää jotain mobiilioppimiseen liittyvää.

  VastaaPoista
 16. Itselläni ei ole älypuhelinta, mutta olen 4h-toimija ja toimimme paljon ulkona. Mobiililaitteesta voisi olla siellä paljon hyötyä. Nuorilla 18-20 -vuotiailla ei välttämättä ole uusimpia laitteita.

  VastaaPoista
 17. Minulla on sekä oma älypuhelin että tablet-laite. Käytän niitä myös työkäytössä. Erityisesti käytän sähköpostia ja kalenteria.

  VastaaPoista
 18. 5 iloista n. 10-12 v tyttöä kertoo käyttävänsä kännyköitään lähinnä yhteydenpitoon kavereiden kanssa: Faceboo, tekstarit, puhelut. Suurimmalla osalla oli käytössä kosketusnäyttöpuhelin.

  VastaaPoista
 19. Vuosien saatossa olen kiinni kasvanut kännyköihin; vaikea on olla ilman. Älypuhelimesta käytän kaikkein aktiivisimmin sähköpostia (useampi spostilaatikko)ja kalenterissa ovat sekä työ- että privaattitapahtumat. Skypellä tavoittelen ihmisiä ja kokoustan, jos en ole koneen äärellä. Facebookia ja Twitteriä käytän myös; samoin Foursquarea kirjaamaan käyntini eri paikoissa. Paljon myös kuvaan, videoin ja jaan näitä eteenpäin sekä haen tietoa netistä, luen uutisia tai muuta vastaavaa. Ajaessani autolla käytän karttapalveluita. SportsTrackeria käytän välillä reittien tallentamisen kuvineen.

  Välillä teen muistiinpanoja esim. tablet-laitteella ja ohessa kuvaan älypuhelimella. Tabletilla näiden lisäksi saatan päivittää blogia, kirjoittaa Google docsia tai käyttää Moodlea. Moodlessa käyn kyllä välillä älypuhelimellakin. Tabletilla on myös kätevä katsoa YleAreena tai muita vastaavia palveluita. Ja vaikka älypuhelimen näyttö on pieni, silläkin on joskus tullut ohjelmia seurattua.

  Silloin tällöin tulee pelailtua ja aktiivisesti etsittyä uusia sovelluksia. Ja joskus jopa soitan ja lähetän tekstiviestejä ;)

  VastaaPoista
 20. Annamme lainoja kaikenlaisia tarkoitukseen. Tarjoamme vähintään määrä $5 000,00 ja 10 000 000 dollaria ja alhainen korko on 3% laina-aika: 25 vuotta enintään riippuen lainan määrä tarvitset. asiakkaiden tulee olla yli 18-vuotiaita tämä laina tapahtuma on 100% takuu vakavista asiakkaista lisä tietoja lainan ota yhteyttä sähköpostitse: rosanne_credit@hotmail.com

  VastaaPoista