tiistai 30. elokuuta 2011

Opiskelijat mukaan toimintaanEnsimmäiset tablet-kokeilut HAMKin opiskelijoiden ja opettajien kanssa tehdään ensi viikon aikana. Kokeilut rakentuvat laite- ja sovelluskoulutuksista, käytännön harjoituksista sekä jatkon ideoinnista ja palautteen keräämisestä.

Opettajat ovat määritelleet, millaisin tavoittein lähdetään liikkeelle ja missä ympäristössä toimitaan. Sen pohjalta on valittu tarkoitukseen soveltuvia sovelluksia, joista on lähdetty tekemään ohjeita koulutuksia varten. Koulutuksissa käydään heti myös mobiililaitteiden avulla käytännön tekemiseen kiinni. Tämän jälkeen opiskelijat päästetään 'irti', jolloin he voivat soveltaa oppimaansa opintojakson aiheisiin.

Toimintaympäristönä on Lepaa ja sen luokkatilat sekä upeat puistot ja kaunis rakennusmiljöö. Ympäristö on varmasti inspiroiva. Ensimmäiseksi lähdetään testaamaan paikkatieto- ja karttapalveluita; sen jälkeen ovat vuorossa videointi- ja kuvapalvelut.

On hienoa päästä näkemään, miten toteutukset etenevät. Uskon myös, että opiskelijoilla tulee kokeilujen aikana uusia ideoita ja ajatuksia siitä, millaisia mahdollisuuksia mobiililaitteet tarjoavat opiskeluun ja sen kautta myös työelämään. Kenties he keksivät myös tapoja, joita meille ei ole tullut mieleenkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti