keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Aikajanasovellustestailua: Hyvää joulua!

Innostuin testailemaan aikajana-sovelluksia. Yksi vaihtoehto oli Dipity, toinen Tiki-Toki. Kokeiluversiona päädyin tekemään linkillisen ja kuvallisen joulukortin. Tiki-toki oli ulkonäöllisesti tyylikkäämpi, mutta siihen olisi pitänyt kuvat liittää linkin takaa. Koska kuvia oli jo valmiiksi kovalevyllä, päädyin (laiskuuttani) tykästymään tässä vaiheessa enemmän Dipityyn. Jatkossa varmasti tutustun paremmin vielä toiseenkin; ja kenties muihinkin vaihtoehtoihin.

Aikajana-sovelluksia voinee käyttää monella tavoin. Henkilön tai yrityksen historian tapahtumien kirjaaminen on ehkä yksi luonnollisimmista, mutta sillä voi yhtä hyvin suunnitella tulevaisuutta. Opiskelija voisi rakentaa sinne portfolionsa tai perehtyä johonkin tiettyyn aiheeseen keräten siihen liittyvää tietoa aikajanaan. Pari esimerkkiä:


Joulukortissani on ideana 'avata luukkuja' joulun ajan ja uudenvuoden tiettyinä päivinä. Niistä löytyy linkkejä mukaviin joulutarinoihin sekä hiukan letkeää lempimusiikkia. Hyvää joulua kaikille tämän kortin myötä - nauttikaa täysin rinnoin joulun tunnelmista: http://www.dipity.com/salmia/Merry-Christmas/


Johanna Salmia
Hämeen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti