tiistai 18. joulukuuta 2012

Pitääkö joulua hallita?

Kollegan kanssa puhuttiin joulukiireistä. Lapset odottavat innolla joulua ja tuntuu, että on 1000 asiaa, mitä pitää muistaa. Kävikin ilmi, että joillakin on tätä varten tehty työkaluja. Yhdessä pohdittiin asiaa ja luotiin näin uusi ‘Joulun hallintasuunnitelma’. Jokainen voi halutessaan käyttää tätä työkalua - luokaa itsellenne kopio ja muokatkaa sitä juuri omiin tarpeisiin sopivaksi joulun hallitsemisen työkaluksi. Voitte myös kokeilla erilaisia mobiilisovelluksia; näitäkin löytyy jouluun liittyen valtavat määrät.
Hallintasovellus: Joulusuunnitelma (LUO KOPIO)

Ottakaa lapset mukaan joulun suunnitteluun. Siten voitte yhdessä perheenä päättää, mistä teidän joulunne koostuu. Suunniteltu toiminta on hallittua ja vähentää sekä työtä että stressiä. Näin joulusta tulee mukavaa aikaa kaikille perheenjäsenille ja samalla säästyy ajan lisäksi myös rahaa.

Ei ole yhtä oikeata joulua
Jokaisen joulu on erilainen. Voitte suunnitella perinteisen joulun, kestävän joulun tai kansainvälisen joulun. Voitte ottaa mukaan teille tärkeitä asioita ja tuoda uusia tuulia vaikkapa muista kulttuureista. Voitte valita, teettekö asioita itse vai hankitteko jotain valmiina. Tämäkin voi vaihdella vuosittain. Näin joulusta tulee kuitenkin omannäköisenne. Suunnittelun avulla tehtäviä voi laittaa tärkeysjärjestykseen, pilkkoa osiin, ajoittaa oikein ja antaa jonkun muun hoidettavaksi. Marttoja kannattaa uskoa: “Siivoa komero, jos aiot viettää siellä joulun.” Joulua ei tarvitse hallita, mutta etukäteen suunnittelu vapauttaa joulusta nauttimiseen!
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Annika, Johanna ja Lotta, HAMK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti