tiistai 11. lokakuuta 2011

“Oppiminen on aina muutosta”


Lokakuisena maanantaina lähes kaksikymmentä henkeä oli kokoontunut syventymään mobiilioppimisen pedagogisiin lähtökohtiin. Aiheeseen meidät johdatteli mobiilioppimisen asiantuntija Pasi Silander.

Mobiilioppimisessa oppija on mobiili ja se haastaa ohjaajat/opettajat uudenlaiseen tilanteeseen.
Mobiililaitteet mahdollistavat oppimisen ja ohjauksen autenttisissa tilanteissa. Tämä tuo uutta lisäarvoa oppijalähtöiseen ohjaukseen (on demand). Mobiilioppimisen käyttökohteet ovat hyvin laajat, totesi Pasi Silander.

 

Oppimisen syklillä prosessimaisuuteen.
Oppimisen syklin kertaaminen palautti osallistujat pohtimaan oppimisen syvintä olemusta, prossessimaisuutta. Motivaation merkitystä oppimisen syklissä pohdittiin ja lopputulemana oli, että motivaatiota tarvitaan joka vaiheessa. Mutta myös ohjaajana sitä voi synnyttää. Syväsuuntautuneeseen oppimiseen tarvitaan uudenlaisten tietorakenteiden syntymistä, käsitteiden välisten yhteyksien muuttumista ja soveltamista.

Lopuksi harjoittelimme mobiilioppimis- ja ohjausprosessin mallintamista. Mobiilia oppimista voidaan hyödyntää laajasti ja monessa oppimisen vaiheissa ja poluilla. Otetaan siis yhteisesti opettajan teleskooppikäsi käyttöön ja luodaan innostavia oppimisen mobiileja polkuja (SR).

Yhteissuunnittelua Visamäen kampuksella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti