keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Mobiilitarinoita Online Educa Berlin 2012 -konferenssista

Kuuntele ja katsele Mobiilistilaisten havaintoja, fiiliksiä ja mietteitä Online Educa Berlin 2012 -konferenssista.

Tarinankerrontaa
Online Educa alusta loppuun - Johanna Salmian omakohtainen matkaraportti videotarinana:
My story - OEB 2012, Johanna Salmia, HAMK


30.11.2012 pidetty vajaan kahden tunnin sessio Innovative Uses of Mobile in Education houkutteli tuvan täyteen kuulijoita. Ensimmäisen esityksen tässä osuudessa piti Mobiilistin projektipäällikkö Johanna Salmia, HAMK. Esitys sisälsi runsaasti opettajien kokemuksia mobiilipiloteista ja on katsottavissa SlideSharessa sekä vaihtoehtoisesti YouTube -videona.

Mitä ihmettä? - Opiskelija neuvomassa opettajaa ja tuottamassa oppimismateriaalia!
Mobiilioppimiseen ammatillisessa koulutuksessa keskittyvä Learning Café:mme torstaina 29.11.2012 keräsi myös salin täyteen osallistujia. InnoOmnian oppimisratkaisut tiimin jäsenet pitivät 2x30 min. keskustelusessiot kuudessa eri pöydässä aina flipped classroom’ista monimediaiseen tuottamiseen ja teknisestä hallinnoinnista yhteisölliseen tiedon tuottamiseen. Mobiilisti-hankkeessa tuotetut konkreettiset esimerkit olivat pääsisältönä “Supporting learning with rich media” -alustuksessa, jonka vetivät Pauliina Venho ja Helena Rajalinna.

Keskusteluun osallistuneita hämmensi se, että opiskelijakin voi tarvittaessa auttaa opettajaa esim. mobiililaitteen käytössä. Tällainen roolimuutos ei monissa kulttuureissa ole helppoa opettajalle. Sama asia tuli esille päivien KeyNote-puheenvuoroissa, joissa kehotettiin kerta toisensa jälkeen oppimaan uusilta sukupolvilta esim. Twitterin käyttöä. Toinen ihmetystä herättävä asia oli opiskelijan näkeminen aktiivisena materiaalin tuottajana! Online Educa:ssa kun korostui enemmän se, miten opettaja voi tehdä videoita tai tuottaa materiaalia, jota on sitten kätevä jakaa opiskelijoille mm. mobiililaitteiden välityksellä.  

Pauliina Venhon matkaraportti, muistiinpanoja, ajatuksia ja oivalluksia OEB:stä.


Konferenssiterveisin Johanna ja Pauliina

1 kommentti:

  1. Tiedon jakaminen ei ole keneltäkään pois vaan antaa kaikille. Ammattillisessa aikuiskoulutuksessa on suuri hienous saada oppia myös opiskelijoilta, kouluttajalla ei ole kaikkea tietoa mitä kentällä tapahtuu. Ja juuri oppimismateriaalin luomiseksi tämä on tärkeää.

    VastaaPoista